Alla inlägg den 5 mars 2009

Av Ankan - 5 mars 2009 21:25

I mitt hus bodde innan mig tant Anna, hon bodde här till hon blev 106 år! Efter hennes död ärvde hennes son på över 70 år huset, han bodde i Stockholm och använde mitt hus som en sommarstuga i Dalarna och var här endast några få veckor om året.


Det var min bror som köpte huset av hans dödsbo och total renoverade det tillsammans med vår pappa. Allt har gjorts om tak, väggar, planlösningen, elen är bytt och nytt värmesystem. Mitt i renovering blir brosans och svägerskans drömhus till salu och de kunde inte låta bli att buda på det huset med. Budgivningen gick bra och helt plötsligt var de ägare av två hus och det var då jag kom in i bilden. Jag hade förälskat mig lite i det här huset när jag var med och hjälpte till så jag gick till banken, fick ett lån och så blev även jag husägare.


Tillbaka till Tant Anna, jag tror hon är här ibland och hälsar på, jag är inte rädd eller ser och hör konstiga saker. Jag känner mig väldigt trygg och trivs bra men vissa saker försvinner ibland och hittas efter ett  tag  på de mest konstiga ställen. Mina glasögon var borta i åtta veckor, jag lovar att jag hade vänt upp och ner på huset flera gånger . Jag har glasögon jämt men jag vägrade köpa nya för jag visste att de måste vara i huset, jag är närsynt så jag klara mig hyfsat utan dom men får huvudvärk i slutet av dagen. Jag hittade dom till slut under min bäddmadrass när jag bytte till rena sängkläder. Det konstiga är att jag hade bytt två gånger innan varför hittade jag dom inte då?  Dom låg dessutom på den sidan i sängen som jag inte sover på, hur hamna dom där och vilken tur att dom låg på den sidan för annars hade jag ju krossat dom.

Kakans tandställning har vart borta en gång innan den jag bloggat om tidigare och den återfanns också under bäddmadrassen!


Jag och Kakan har nu ett stående skämt om att är något borta så tittar man under bäddmadrasserna först! En gång hittade jag min bilnyckel som vart borta i flera veckor i byrån bland dukarna. Jag har ju erkänt att jag är en katastrof på att hålla reda på nyklar men inte ens jag skulle ha lagt den där.


Nä jag tror det är Tant Anna som har lite tråkigt i himlen ibland och kommer hit och driver hyckel med oss:-) Hon hittar väl inte riktigt i huset som det ser ut nu, för där köket var är nu mitt sovrum. Anna kanske hade en skänk där min säng står där hon förvarade sina glasögon och tandprotesen och det är därför saker hamnar under bäddmadrassen. Vad vet jag men nu är det så att Kakans tandställning är borta igen och den ligger inte under madrassen, det  är redan kollat så undra vart hon lagt den? Eller är tandställningsmonstret som har återuppstått?


Den som söker han finner men frågan är vart jag finner den?


Imorgon är det fredag, tjogoooooooooo!


Nu lockar John Blund på mig och jag tänker ligga med han hela natten :-)

// Ankan

Ovido - Quiz & Flashcards